BRF Paulus

Information till föreningens medlemmar

Nycklar till gästlägenheten

Nycklar till gästlägenheten

För att förenkla nyckelhanteringen använder föreningen digitala nycklar vid uthyrning av gästlägenheten. På väggen i gästlägenhetens farstu finns vanliga fysiska nycklar som kan användas av Era gäster.
OBS nycklarna måste hängas tillbaka på kroken så att nästa gäst kan använda dem.

Vi använder en mobilapp för att låsa upp och låsa ytterdörren. Det finns appar för Android, Iphone samt Apple Watch. Få mer information på supportsidan https://www.gluehome.com/support/app-guide.
Har du ingen smartphone kontakta uthyrningsansvariga för överlämning av fysisk nyckel.

Boka gästlägenheten via kalendern och formuläret under fliken Boka gäst-lgh.

När din bokning är godkänd skickas nyckeln till det mobilnummer som angavs vid bokningen. Första gången, före du installerat appen och skapat ett användarkonto, skickas ett SMS meddelandet med en länk för att ladda ner appen.

Tänk på att det inte går att skicka vidare den digitala nyckeln till ett annat mobilnummer än det som angavs vid bokningen. Om du byter mobilnummer så måste du uppdatera numret i ditt användarkonto som är kopplat till Glue-appen.

När du laddat ned och installerat Glue-appen samt skapat användarkonto så är din digitala nyckel tillgänglig i appen under giltighetstiden. Giltighetstiden för den digitala nyckeln följer föreningens regler om tillträde från kl 15 och att man ska lämna senast kl 14.

OBS Dörren låses inte automatiskt när nyckelns giltighetstid gått ut utan man måste låsa själv.

Tips, för att låsa dörren utan app kan man dubbeltrycka på det runda vredet. När låset lyser upp, går man ut och stänger dörren ordentligt. Efter en stund så ser man att låskolven vrids runt och dörren låses. Testa sedan att dörren verkligen blivit låst.

Att låsa och låsa upp

För att låsa upp eller låsa via appen måste man stå på trappan till gästlägenheten och mobiltelefonen måste ha Bluetooth påslaget.

För att låsa upp dörren, tryck på den olåsta hänglås ikonen, swipe uppåt och släpp. Glue-appen ansluter sig nu till låset, vilket tar några sekunder.

För att låsa dörren, stäng dörren ordentligt, tryck på den låsta hänglås ikonen, swipe neråt och släpp. Testa att låset verkligen blivit låst.

Var ser jag hur länge nyckeln är giltig?

Starta Glue-appen
Klicka på more
Klicka på nyckelinnehavare
Klicka på låset Ytterdörren
Under Tillgångsnivå kan du se hur länge nyckeln är giltig